Naslovnica Mudrosti Bog vam ne daje onoga koga želite – Već onoga koga trebate...

Bog vam ne daje onoga koga želite – Već onoga koga trebate u tom trenutku

Često mislimo da znamo što je najbolje za nas, i svi smo sigurni da bismo živjeli savršene živote kad bi se stvari odvijale onako kako smo ih zamislili.

No, stvarnost je takva da se život rijetko razvija po našim preciznim planovima. Pitanje koje se nameće je: zašto je to tako? Zašto se često čini da se dobre stvari događaju dobrim ljudima, čak i kad ne čine ništa posebno da to zasluže? Zašto ponekad toliko želimo nešto ili nekoga, ali ne možemo ga dobiti?

Ovaj paradoks posebno dolazi do izražaja u ljubavi. Imamo osobu u svom srcu koju smatramo savršenom za nas, osobu koja će nas učiniti sretnima. Trudimo se maksimalno, ulažemo napore, ali čini se da ta osoba ostaje izvan našeg dosega. Bez obzira koliko se trudili, ne možemo je osvojiti.

To je trenutak kad trebamo duboko razmisliti o svim trenucima kad smo izgubili nekoga koga smo smatrali neprocjenjivim gubitkom. Trenucima kad smo bili uvjereni da se svijet srušio. Sjećajte se tih trenutaka, ali neka vas ti trenuci podsjete na to da su ti prekidi zapravo bili najbolje što vam se moglo dogoditi. Možda te osobe nisu bile dobre za vas, možda su bile toksične, možda nisu bile ono što vam je stvarno trebalo.

Sva ta bolna iskustva pretvorila su se u neprocjenjive životne lekcije koje su vas oblikovale i učinile boljim ljudima. Zato, umjesto da se molite Bogu da vam da osobu koju želite, molite se za osobu koju vam stvarno treba, čak i ako to trenutno ne shvaćate. Bog ima svoj plan i zna što je najbolje za vas.

Svaka osoba koja ulazi i izlazi iz vašeg života ima svoj razlog: može vas naučiti nečemu, pomoći vam da postanete bolji i jači, potaknuti vaš osobni rast. Zapamtite da u svakoj lošoj situaciji postoji nešto dobro. Sve se događa s razlogom. Ne gubite vjeru i nadu da ćete upoznati osobu koja će biti najbolja za vas.

Možda trenutno ne vidite svrhu ili razlog zbog kojeg se stvari odvijaju na određeni način, ali vjerujte da će se sve na kraju složiti kako treba. Vaša sreća i ljubav su vrijedne čekanja i vjere da će doći ono što zaslužujete.

svezazenu