Naslovnica Mudrosti 12 osobina koje možete naučiti od vukova da budete jaka ljudska bića

12 osobina koje možete naučiti od vukova da budete jaka ljudska bića

Biti pravi vuk znači biti mirni ratnik, snažan i tih.Pravi vuk stoji čvrsto u okrutnom svijetu koji je spreman svakoga da proždre i ispljune kada više nije koristan.

Pravi vuk je snažan zbog svojih uvjerenja u sred protivljenja na svim stranama.Oni utjelovljuju strahovitost,marljivost i ogromnu želju za uspijehom iznimno dobro.

1.Vukovi su hrabri u prihvatanju njihove jedinstvenosti.Oni se ne boje ničega niti se osjećaju zastrašeno od strane drugih.Oni stoje iza svojih uvjerenja čak i kada su protiv svih.

2.Vukovi su žestoko divlji kada trebaju zaštititi svoj čopor ili moraju loviti za plijen.

3.Vukovi imaju jedinstvenu odlučnost kada je u pitanju postizanje novih ciljeva.Oni su jedinstveni u lovu i ignorišu svaki razlog za povratak.

4.Vukovi su ponosni stvorovi koji uče od onih koji su bolji od njih i stoje čvrsto protiv onih koji su manji od njih.Znaju prepoznati protivnike i osmisliti strategiju kako ih pobijediti.

5.Vukovi su žestoko zaštitni.Imaju instikt kako bi zaštitili svoje najmilije .

6.Oni su izvrsne vođe.Slijede pravila i omogućuju alfa vođi da vodi čopor, zaštiti one slabije, dijele dužnosti, hrane i štite mlade.

7.Vukovi su vjerni svojoj prirodi.Ne žele da se promijene samo kako bi se prilagodili novim okolnostima.Umjesto toga, oni biraju da ostanu iskreni prema sebi.

8.Vukovi određuju vlastitu slobodu.Oni su sami svoji gospodari.

9.Oni praktikuju jednakost.Pošteni su i spremni dati pošrovanje kada to i dobiju od drugih.Ali kada prikazujete čak i najmanju prijetnju, budite spremni kada oslobode svoju divlju stranu prpotiv vas.

10.Vukovi nisu milosrdni.Spremni su da vas rastrgaju kada niste na njihovoj strani.

11.Vukovi se nikada ne boje putovati u mraku.Vi ste vuk kada se osjećate snažno i moćno u tami života.

12.Vukovi samotnjaci.Iako žive, kreću i love u čoporima, duboko u sebi, vukovi su samotnjaci.Ako živite samostalno i vidite svoju samoću usred ljudi, onda ste pravi vuk.

Izvor: novipocetak