10 SAVJETA DA POBOLJŠATE PSIHČKO ZDRAVLJE: Ne upijajte svaki dan loše vijesti, izbacite toksične ljude iz svog života…

Pročitajte 10 jednostavnih savjeta za mentalno zdravlje – s vrlo malim koracima moguće je živjeti sretniji i ispunjeniji život!

Ono zbog čega ste uznemireni vjerojatno nije ono zbog čega ste bili uznemireni. Možete se nositi sa mnogo toga – kada dosegnete svoj limit, vjerojatno postoji mnogo uznemirujućih stvari koje su vas dovele do toga. Ono što trebate pokušati popraviti je najveći i obično je bliže dnu gomile nego vrhu.

Dopušteno vam je da izbacite toksične ljude iz svog života. Čak i ako ih poznajete dugo, ali oni vas iznova povrijeđuju i razočaraju, možda je vrijeme za zbogom. Njihovo uklanjanje stvara prazninu, ali tu prazninu mogu popuniti ljudi koji će vas iskreno voljeti.

Niste odgovorni za tuđu sreću. Pokušajte drugima pomoći, učinite sve što je do vas, potrudite se da bliskim ljudima date važne smjernice, ali ako oni ne žele sebi pomoći, teško da ćete vi uspjeti ih izvući.

Trebali biste paziti što upijate iz online svijeta. Ono što pratite na društvenim mrežama utječe na vaše mentalno zdravlje. Trebali biste izbjegavati medije za koje znate da su štetni za vas.

San je izuzetno važan za vaše mentalno zdravlje. Dosljedan raspored spavanja će pomoći u prevladavanju mnogih problema.

Isključite vijesti. Dobro je znati što se događa oko vas, ali ako se osjećate loše nakon što provjerite vijesti, napravite pauzu.

Vodite dnevnik. Većinu vremena sve što trebate učiniti je da ‘pazite na svoje misli’ kako biste povećali svijest o svojim osjećajima.

Naučite tehnike disanja koje vam mogu pomoći tijekom stresnih perioda u vašem životu. Pravilno disanje će vas smiriti i opustiti.

Kada se osjećate loše, razmislite što biste rekli prijatelju da je u toj situaciji. Vjerojatno biste učinili sve da se vaš prijatelj osjeća bolje, a to možete učiniti i za sebe.

Nizak nivo vitamina D3 može vam pogoršati raspoloženje – ostanite u prirodi svaki dan i ne zaboravite na suplementaciju!

sensa